BloGoLod Főoldal ►► Nyugdíj ►► Öregségi nyugdíj legkisebb összege 2014 - mindenkit érint
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öregségi nyugdíj legkisebb összege 2014 - mindenkit érint

 

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2014 es összege várhatóan nem fog eltérni a 2013-as évitől, hacsak a kormány

meglepetés szerűen nem dönt a változásról, de egyelőre erről szó sincs. Az öregségi nyugdíjminimum összegének emeléséről, illetve a végrehajtási szabályzatot is kormányrendeletben döntenek. A nyugdíj mértéke az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése utáni élet alapfeltétele, ezért mértéke nem mellékes, és elméletileg minden embert érint. Ettől függetlenül, hogy milyen fontossággal bír, viszonylag kevés szó esik róla. Ismerkedjünk meg ezek után a részletekkel, illetve nézzük meg, hogy az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2014-ben mennyi lesz.Az öregségi nyugdíj legkisebb összeg azonban nem csak azokat a nyugdíjasokat érinti, akik ebben az ellátásban részesülnek, hanem a nyugdíjasokon kívül rengeteg aktív embert is, ugyanis az öregségi nyugdíj legkisebb összegéhez több egyéb ellátás mértéke is kötve van. Ilyen például a gyet, és a gyes összege is, ezért a kismamák számára sem mindegy mekkora az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ennek ellenére az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2008. január 01-én változott utoljára, amikor elérte a mai összegét, és amely várhatóan 2014-re is vonatkozni fog, a 28.500 Ft-os összeget.

A kormány részéről bizonyos fokig érthető, hogy nem igyekszik emelni ezen az ellátáson, ugyanis éppen az azzal összefüggő más ellátások miatt is, az éves kiadásait jelentősen megemelné. Nyilvánvaló, hogy nem véletlen, hogy éppen 2008-ban emeltek utoljára, ugyanis a gazdasági válság kirobbanása 2008 őszére esett, így 2009. január 01-vel, majd azután sem esett szó esetleges emelésről. Az államnak is,- ahogyan a lakosságnak is-, a takarékosságon van a hangsúly az elmúlt években.A fentiekből kiindulva várhatóan nem csak 2014-ben nem fog emelkedni az öregségi nyugdíj legkisebb összege, hanem még 1-2 évig biztos, bár egyértelmű, hogy a végtelenségig nem lehet ezt sem húzni. A lassú gazdasági helyreállás gátolja ennek mielőbbi megtörténtét, de már vannak azért biztató jelek, de reálisan gondolkodva 2016 előtti emelésnek kicsi az esélye. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy mégis előbb emel a kormány, hiszen tudjuk, hogy egy-egy ilyen döntésnek nem csak gazdasági előzményei vannak, hanem politikaiak is, és nem kizárt, hogy a politika egyszer-egyszer felülírja a gazdasági érdekeket.

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***