BloGoLod Főoldal ►► Gépjármű ►► Gépjármű vizsgadíjak 2015-ben sem lesznek olcsóbbak! Sőt!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gépjármű vizsgadíjak 2015-ben sem lesznek olcsóbbak! Sőt!


Nem várható változás a gépjármű vizsgadíjak 2015. évi alakulásában. Már az is jó hír a gépjármű tulajdonosoknak, hogy ha nem is csökkennek az árak,

de már legalább nem is emelkednek. Köztudott, hogy napjainkban még mindig ott tartunk, hogy az autóüzemeltetés még mind luxusnak számít, mert olyan nagy anyagi terhet jelentenek az autótulajdonosok számára, hogy nem kevesen vannak, akik bele is buknak, azaz egy idő után kénytelenek megválni autójuktól. Legtöbbször a magas hiteltörlesztés ennek az oka, de sajnos nem ritkán a fenntartási költségek biztosítása is gondot okoz. Elég, ha arra gondolunk, hogy hány gépjármű közlekedik lejárt műszakival, vagy kötelező biztosítás nélkül. Nézzük meg ezek után, hogy miként is fognak alakulni a gépjármű vizsgadíjak 2015 folyamán.

Az köztudott, hogy a műszaki vizsga érvényessége új autóknál 4 év, majd utána 2 év. Amíg régebben a műszaki vizsga, és a környezetvédelmi vizsga egymástól külön válva futottak, ma már a két vizsgálat elvégzése egyszerre történik. Amikor műszaki vizsgáztatjuk az autónkat, akkor, az magában foglalja a környezetvédelmi vizsgálat elvégzését is.Mielőtt vizsgára visszük az autónkat, fontos, hogy legyen az teljesen felkészítve a vizsgára, mert amennyiben nem sikerül a vizsga, akkor is ki kell fizetni a vizsgadíjat, aztán a második vizsgát megint. Dupla költség, és akkor még jól is jártunk, ha ennyivel megússzuk.

Mit tehetünk? Válasszunk ki olyan vizsgáztatót, ahol autószerviz is működik, és így el tudják végezni az autó felkészítését is a vizsgára, mert akkor biztosan sikerülni fog a vizsga. A felkészítés, illetve átvizsgálás rendszerint nem emészt fel nagy összeget. Jellemzően 5-6 ezer Ft-nál nem kerül többe. Természetesen nagyobb javítások esetén ennél magasabb lesz, de azt így is úgy is ki kell fizetni. Az autót, a felkészítését követően azonnal viszik is vizsgáztatni. Maga a műszaki vizsga egy személygépkocsi esetében 1-1,5 órát vesz igénybe.A műszaki vizsga ára változó lehet, ugyanis a vizsgáló állomásokat a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével vállalkozók működtetik, akiknél a díjszabás nem azonos. A műszaki vizsga ára személygépkocsik esetében16.290 Ft és 19.990 Ft között mozog. A pontos árat az adott vizsgáztató állomás működtetőjének az üzletpolitikája dönti el. Ebben a díjban benne van a zöldkártya díja is. Várhatóan 2015 folyamán ezekkel a díjakkal kell számolnunk műszaki vizsgáztatáskor.        

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***