BloGoLod Főoldal ►► Támogatások ►► Családi pótlék utalása 2013-ban - mit hoz a 2014-es év?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Családi pótlék utalása 2013-ban - mit hoz a 2014-es év?


Családi pótlék utalása 2013-ban - A családi pótlék sok magyar családban számít az egyik legfontosabb jövedelemforrásnak.
A családi pótlékot a Magyar Államkincstár indítja el a jogosultak felé. A családi pótlékkal az állam azokat a családokat szeretné támogatni, amelyek gyermeket, illetve gyermekeket nevelnek. Ez több okból is támogatandó dolog, hiszen a gyermekek számának növekedése nélkül reménytelen megoldani azt a demográfiai problémát, amit a társadalom elöregedése jelent. Szükség van az aktív népesség növelésére, hogy legyen, akik kitermelik azt a mennyiségű állami bevételt, amelyből a nyugdíjrendszer fenntarthatóvá válik. A másik célja a családi pótléknak a családok életszínvonalának szinten tartása, növelése, illetve a gyermekek védelme, és egészséges nevelésüknek a biztosítása.

A családi pótlék összege egy gyermeket nevelő család esetében 12.200 Ft, gyerekét egyedül nevelő szülőnél 13.700 Ft, két gyermekes családoknál gyermekenként 13.300 Ft, illetve gyermekeit egyedül nevelő szülő esetén 14.800 Ft. Három vagy több gyermeket nevelő családok esetében gyermekenként 16.000 Ft, illetve 3 vagy több gyermeket egyedül nevelő szülőnél gyermekenként 17.000 Ft a családi pótlék összege. Fogyatékos, illetve tartósan beteg gyermekek után az állam 23.300 Ft támogatást ad, illetve ilyeneket egyedül nevelő szülő esetében 25.900 Ft a pótlék összege.A fentiekből is kitűnik, hogy a családi pótlék összege egyes esetekben komoly jövedelempótló bevétel lehet a családoknál. A családokhoz való eljuttatása a pótléknak két formában történhet. Megkaphatja a jogosult számlájára, és amennyiben nem rendelkezik számlával, nem szeretné számlára kapni, akkor postai úton. Természetesen a gyorsabb a számlára utalás, ugyanis az lényegében 4 órán belül megérkezik a számlára, az indítástól számítva. A postai út természetesen ennél lassúbb, azaz érdemes néhány napot rászámolni az indítás időpontjára. Jellemzően családi pótlék így minden hónap másodika és hatodika között ér el a címzetthez. A postai átvételt a jogosultnak, illetve a meghatalmazottjának az aláírásával kell igazolnia.

A családi pótlék az esetek többségében időben megérkezik a címzettekhez - ez remélhetőleg így lesz 2014-ben is, de előfordulhat, hogy valamilyen okból ez még sem teljesül. Ilyen esetekben a lakóhely szerint illetékes kincstári igazgatóságon lehet információt kérni a pénz hollétével kapcsolatban. Természetesen adott esetben panasszal is itt lehet élni, illetve itt kell bejelenteni azokat a változásokat, melyek érintik a családi pótlékot.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***